INFORMACIJA OKO NOVE UPOTREBE GS1 SSCC





Evropski komitet za standardizaciju obratio se za pomoć GS1 SSCC u vezi transformacije koja se tiče pograničnih isporuka paketa

Članovi Evropskog komiteta za standardizaciju (CEN) objavili su tehničke specifikacije (TS) za poštanske usluge. interfejsovi za pogranične pakete.

Ovo je rezultat zajedničkog napora poštanskih organizacija, onlajn maloprodavaca, kurira i pružaoca ekspres usluga i usluga isporuka paketa. Ovo dostignuće je deo strategije Evropske Komisije.
  
Jedinstveno digitalno tržište: uklanjanje prepreka za onlajn mogućnosti poslovanja.

“Ovo je krupan korak napred ka stvarnoj inovaciji u pogledu malograničnih usluga isporuka paketa u Evropi. Jedan od glavnih razloga kada se radi o problemima u pogledu isporuka/dostavljanja paketa u malograničnom prometu jesu zatvoreni standardi (standradi u okviru zatvorene mreže) što vodi do vlasništva nad mrežama a ovo, dalje, do nepogodnih tržišnih uslova za onlajn trgovinu, objašnjava Walter Trezek, zamenik predsedavajućeg e-Logistics radne grupe Ecommerce Europe i vođa CEN’s rada u vezi standardizovanih etiketa.

Krajnji cilj jeste da se transformišu usluge pogranične dostave paketa primenom jedne, zajedničke etikete koja uključuje identifikacioni kod paketa.

GS1 sa zadovoljstvom prima k znaju da je CEN  označio GS1 Serijski kod kontejnera za isporuku (SSCC) da jedinstveno identifikuje pakete i omogući interoperabilnost između svih strana u okviru mreže

GS1 SSCC je prirodni izbor s obzirom da ga mnoge kompanije već koriste kao i druge GS1 standarde prilikom svog poslovanja.

Primenom nove CEN etikete za pakete koja koristi otvorene globalne standarde, koji su prethodno primenjivani u zatvorenim mrežama, sada može biti priključen tako da formira isporuke od početne pozicije do kraja (end-to-end).
Pošiljaoci paketa sada su u mogućnosti da koriste istu etiketu za sve pakete. Svi koji rukuju paketom biće u mogućnosti da koriste SSCC kako bi lakše pratili put paketa od pošiljaoca do korisnika i, ukoliko je potrebno nazad do pošiljaoca u suprotnom smeru.
   
„CEN etiketa za pakete i SSCC uvode zanimljive mogućnosti za onlajn maloprodavce koji žele da ponude korisnicima izuzetni doživljaj prilikom isporuke i po nižoj ceni, kaže Miguel Lopera, predsednik i visoki rukovodilac pri GS1. A Bruno Aceto, dodaje “Primenom iste etikete i SSCC, kompanije koje isporučuju pakete mogu lakše da sarađuju kako bi realizovali želje svojih klijenata, opcije/rokove isporuke, fleksibilnost, vidljivost i sigurnost. Čak će i isključiti razne visoke troškove oko aktivnosti koji se tiču njihovih klijenata.

GS1 će nastaviti sa učešćem u CENOVIM inicijativama da doprinosi transformisanju  pograničnog administriranja vezano za isporuke pakete i sa zadovoljstvom prihvata priliku da sarađuje sa Ecommerce Europe i ostalim ogranizacijama u zajedničkoj promociji jedinstvene etikete za pakete.


Media contact

GS1
Nora Kaci
Senior Manager – Marketing
T: +32 2 788 78 30
E: nora.kaci@gs1.org

GS1 in Europe
Frits van den Bos
Manager Innovation
T: +31 (0) 20 511 38 20
E: Frits.vandenBos@gs1.nl
                                                                     

Нема коментара:

Постави коментар

Хвала за коментар

GS1 Srbija - Пословно удружење - бар кодови: Poverenje počinje sa GS1 Cloudom

GS1 Srbija - Пословно удружење - бар кодови: Poverenje počinje sa GS1 Cloudom : Danas, više nego ikada ranije, potrošači očekuju jednostavan...